Un centre de trobada i comunicació

Logo
Fundació Biblioteca Can Torró: Qui som
SERVEIS
Lliure accés a la Biblioteca:
Qualsevol ciutadà o visitant d’Alcúdia encara que no tingui el carnet pot venir a Can Torró i gaudir de diversos serveis com llegir la premsa, fer consultes, accedir lliurement a internet i a la nostra WIFI o demanar informació.
Carnet:
El carnet de la biblioteca és necessari per a treure els documents en préstec, així com per a poder accedir a la fitxa personal del catàleg en línia per a fer renovacions o reserves a través d’internet o descarregar-se llibres electrònics.
Per fer-se el carnet es necessita presentar un document d’identitat (DNI o Passaport) i res més.
Els menors de 12 anys precisen l’autorització dels pares o tutors legals.
Préstec:
La majoria del fons documental de la biblioteca es pot treure en préstec a excepció dels documents amb un punt vermell que són només de consulta en sala (però es poden imprimir). Tots els documents tenen el mateix termini de devolució, 15 dies renovables. Per fer préstec és necessari ser soci de la biblioteca i tenir el corresponent carnet.
Desiderates:
Ens podeu sol·licitar que comprem el llibre o el document que vos fa ganes llegir i que nosaltres encara no tenim.
Activitats:
Al llarg de l’any oferim un gran nombre d’activitats per a tots els públics. Si vos donau d’alta a la nostra newsletter rebreu puntual informació de totes elles: exposicions, conta contes, tallers infantils, concerts, xerrades, etc.
Internet:
Disposam d’un parell d’ordinadors al primer pis per a la consulta de correu electrònic, imprimir targetes d’embarcament, recerca de informació, etc.
Impressions i fotocòpies:
Teniu a la vostra disposició una màquina multicopista que funciona amb monedes. Hi podeu fer tant fotocòpies com imprimir documents en PDF o JPG.
Renovacions:
Es poden fer renovacions dels documents que es tenen prestats per un nou termini sempre i quan no estiguin reservats per un altre usuari. Les renovacions es poden fer per telèfon o a través d’internet.
Reserves:
Es pot reservar el document que un altre usuari té en préstec tant amb l’ajuda dels bibliotecaris o mitjançant el catàleg en línia. No s’admeten reserves de documents que estan disponibles. L’usuari serà informat per telèfon quan pugui recollir el document reservat.
Préstec Interbibliotecari:
Col·laboram amb totes les xarxes de biblioteques públiques de les Illes Balears per a compartir els nostres fons bibliogràfics i donar un millor servei als usuaris.

NORMES
A les sales infantils està prohibit:

-Menjar o beure.
-Utilitzar el mòbil.
-Fer renou i parlar fort.
-Moure el mobiliari de lloc.
-Córrer o botar.
-Llegir diaris o revistes per adults.
-Deixar els jocs i llibres sense guardar.

LA BEBETECA ÉS UN ESPAI RESERVAT ALS INFANTS DE 0 A 2 ANYS

SANCIONS
-En el cas de pèrdua o deteriorament d’un documents hi ha establerta una penalització econòmica que varia en funció del suport del document (llibre per adults o infants, dvd, cd, etc.) o si és un carnet.
-Es pot consultar la quantia de la penalització al mostrador de préstec.
-Els usuaris que faci més d’un mes que no hagin renovat els seus documents en préstec no poden treure res més fins que no ha hagin fet la devolució pendent.
-Els bibliotecaris de Can Torró tenen autoritat per a aplicar les sancions que considerin necessàries als usuaris que alterin el bon ordre a la biblioteca i la convivència.