Activitats

Consulta aquí l’agenda de les activitats programades així com també el resum posterior amb les imatges i la crònica.
Hi trobareu tant l'agenda com el resum posterior de cada esdeveniment.
Imatge 1
Noël Vicens és professor de filosofia a Mallorca
Biblioteca
28 de febrer de 2020
PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "A-TÓPOS"
Noel Vicens Bonneau presenta a la biblioteca aquest llibre llibre

Divendres dia 28 de febrer, Noel Vicens Bonneau presentarà a la biblioteca el seu llibre "A-TÓPOS".

Hem pogut trobar, a les xarxes, informació sobre la novel·la i l'autor que ens pot ser interessant. 

-----------------------------------------------------------

"En un futuro no muy lejano y en un lugar que podría ser cualquiera, un hombre indignado publica un escrito que remueve conciencias y desata un seguido de manifestaciones. Este hombre, Gerard, cree tener el control de la situación y deberá decidir si escucha la petición del gobierno de retractarse de sus palabras o liderar la revolución que se está gestando.
Gerard, un idealista de otra época, está a punto de ser arrastrado por la vorágine de los acontecimientos. Lo que pondrá a prueba todo lo que él creía saber sobre la realidad política.
A-tópos, es una lectura ágil, frenética y vertiginosa que muestra el espíritu de nuestro tiempo. Expone hasta donde es capaz de llegar el ser humano en actos de desesperación y cual es el precio que uno está dispuesto a pagar cuando ya no tiene nada que perder. Una novela que atrapará al lector en un viaje sin retorno".

____________________________________

Noël Vicens Boileau, nacido en Canadá en el año 1990, profesor de filosofía en Mallorca, Islas Baleares. Su formación académica siempre ha girado en torno a esta disciplina, obteniendo el Grado de Filosofía en el 2014, el Máster de Filosofía el 2015 y en el 2018 el Máster de Formación de Profesorado en la UIB. Ha dado charlas tanto a nivel nacional como internacional de los temas que más le han llamado la atención, ya sea Nietzsche, Ortega y Gasset o el uso del humor negro en las redes sociales.
Ávido lector de muchos géneros literarios, siempre ha sentido predilección por las novelas de ciencia ficción distópicas con un tinte político. Viajero que ha estado en ambos hemisferios y contempla la vida local con asombro, lo que le ha ayudado a comprender mejor este misterio que es el ser humano.
Esta amalgama de inquietudes intelectuales le han llevado a sentir la necesidad de expresarse mediante la palabra escrita.

 

Imatge 1
Les inscripcions es fan a la Biblioteca Can Torró
Biblioteca
20 de febrer de 2020
TALLER DE CARNAVAL A LA SEU DES MOLL
Encara no tens la teva disfressa? Fes-la a la Seu des Moll

Ja està oberta l'inscripció per a participar al taller de carnaval que la biblioteca organitza a la Seu des Moll, el proper dijous, 20 de febrer.   Si encara no saps de què et vols disfressar vine al taller! La Rua és el diumenge 23!wink

Imatge 1
Programa d'activitats amb motiu del Carnaval a Alcúdia
Biblioteca
20 de febrer de 2020
CONFERÈNCIA SOBRE EL CARNAVAL A MALLORCA
Caterina Valriu serà amb nosaltres el Dijous Llarder per parlar-nos dels Darrers Dies

Entre les activitats que l'Àrea de festes ha organitzat pel Carnaval, destaca aquesta conferència de na Caterina Valriu a la Biblioteca.

Na Caterina Valriu és professora a la UIB i experta en cultura popular. Ella ens parlarà de "Les antigues festes del Carnaval a Mallorca: els Darrers Dies".

Això serà el 20 de febrer a les 19'30 h.

Imatge 1
Aquest és un conte per a bebes i nins petitons
Biblioteca
5 de febrer de 2020
I LA LLUNA VA SOMRIURE
Primer contacontes adaptat a l'edat de 0 a 3 anys

Can Torró posa en marxa amb aquest conte, un projecte que té per objectiu arribar a tots els segments d'edat infantils.

Fins ara les activitats de contacontes han estat adreçades, majoritàriament, al grup d'edat entre 3 i 8 anys.

Atenent als suggeriments dels pares, el dimecres 5 de febrer, la biblioteca ofereix un contacontes especialment pensat per a nins d'entre 0 i 3 anys, que puguin gaudir-ne acompanyats d'un adult. 

D'aquesta manera, quedarà coberta tota la franja d'edat dels petits futurs lectors, des dels 0 anys fins als 8, aproximadament.

Esperam que aquest nou format tengui el resultat esperat, i que nins i nines, pares i mares, avis i àvies, etc... gaudeixin tots plegats del conte "I la lluna va somriure", escrit per Peter Horäcek i contat pel Pallasso Andreu

 

Imatge 1
Aquesta és la quarta edició del cicle
Biblioteca
26 de gener de 2020
IV LLIBRES SONATS (2020)
Torna aquest cicle un any més de la ma de Joan Estrany

Joan Estrany és l'impulsor d'aquest cicle que va néixer ara fa quatre anys a la biblioteca.   Les primeres audicions varen vincular estretament la música i la literatura. La de l'any passat es va dedicar als audiovisuals, es a dir, cinema i música.

A l'edició d'aquest any la música es relaciona amb la música.  Per aquest motiu, el nom genèric de l'edició d'aquest any és "Permis per a plagiar".

Ens haurem de demanar si els plagis són fruit de la manca de creativitat o si, ben al contrari, basar-nos en una obra que ens inspira podem fer noves creacions, vàlides i autèntiques per elles mateixes.

La primera audició serà el proper diumenge, 26 de gener, com sempre al soterrani de la biblioteca.

Vos convidam a assistir-hi perquè, tant si sou profans com experts, ben segur que fareu troballes històriques a la música clàssica vertaderament sorprenents.