Activitats

Consulta aquí l’agenda de les activitats programades així com també el resum posterior amb les imatges i la crònica.
Hi trobareu tant l'agenda com el resum posterior de cada esdeveniment.

Activitats del mes: Octubre 2017

Demà els padrins i padrines regalaran als nets i als fiols uns rosaris com aquests que férem dissabte passat. Des de la cultura anglosaxona ens arriba amb molta força la celebració del Halloween. Però hem de donar a conèixer les nostres pròpies tradicions i, sempre que sigui possible, no deixar-les perdre.
Aquests dies els padrins i padrines regalen un rosari fet de dolços i llepolies als seus nets o fiols. Aquest és un costum que es va perdent a mida que agafa força la celebració de la festa anglosaxona "Halloween". Des de la biblioteca no volem deixar perdre aquesta tradició mallorquina o, al manco, donar-la a conèixer entre els nostres nins i nines i també a molts de pares! En acabar, tots ens llepàvem els dits!
Demà és el dia de Tots Sants, i a més de dur flors als cementiris, a Mallorca tenim el costum de regalar els padrins als nets/netes i als fiols/fioles un rosari fet de llepolies: una patena de xocolata, bombons i altres dolços irresistibles. Els països anglosaxons tenen la tradició del Halloween, que també s'imposa a la nostra cultura. Ambdues costums tenen en comú el carabassat i fer participar als nins d'una estona divertida al mig d'uns dies tan seriosos com fer homenatge als morts.
Imatge 1
PREMIS PLANETA 2017 JAVIER SIERRA GUANYA EL PREMIO PLANETA 2017 AMB "EL FUEGO INVISIBLE" . CRISTINA LÓPEZ BARRIO ÉS LA FINALISTA AMB LA NOVEL·LA "NIEBLA EN TÀNGER". Vos recomanam els següents enllaços perquè conegueu millor els guanyadors i la seva trajectòria com escriptors. Aquest prestigiós premi és el més dotat econòmicament en llengua castellana, amb més de 601.000 euros pel guanyador i 150.250 per la finalista. Fins el 3 de novembre no es posaran a la venda, moment també en que començarà una forta campanya de promoció. https://www.javiersierra.com/ https://elpais.com/elpais/2017/10/16/escaparate/1508147779_309765.html http://www.premioplaneta.es/libro/index.html
Imatge 1
http://www.fpa.es/es/premios-princesa-de-asturias/premiados/2017-adam-zagajewski.html?especifica=0

Agenda

...
Dilluns 01 octubre, 09'40

Darreres activitats

...
octubre 2017
...
octubre 2017
...
octubre 2017
...
octubre 2017
...
octubre 2017

Arxiu