Activitats

Consulta aquí l’agenda de les activitats programades així com també el resum posterior amb les imatges i la crònica.
Hi trobareu tant l'agenda com el resum posterior de cada esdeveniment.
Imatge 1
"Una dolçor de contes" ens espera dimecres dia 20 les 17'30 h.
Biblioteca
20 de març de 2019
UNA DOLÇOR DE CONTES
A càrrec de Vicenç Amengual (Microcontes)

Dimecres tendrem un contacontes especial, ja que no serà en Closca qui mos vengui a entretenir amb alguna bona història.

En aquesta ocasió ens visitarà en Vicenç Amengual, de la companyia Microcontes.

En Vicenç té una llarga trajectòria com a narrador d'històries per els més petits. Ha visitat mooooltes escoles i mooooltes biblitoteques.

Haurem d'anar al contacontes previst per dimecres si volem saber quina "dolçor de contes" ens te preparats.

Imatge 1
Mini Depin ajuda a personatges de contes amb problemes,
Biblioteca
16 de març de 2019
JO TAMBÉ... CONTE
Un conte-taller a càrrec de Mini Depin

Verónica Riutort és l'actriu que dona vida a na Mini Depin. Es va formar com a actriu entre Argentina i Espanya, especialitzant-se en Clown i Comèdia. Treballa amb infants i adolescents des de fa quinze anys a través de diferents iniciatives. Com pallassa, ha format part de l’equip de la Sonrisa Médica (Mallorca), ha impartit múltiples tallers infantils i ha estrenat diversos espectacles de collita pròpia. També escriu els seus propis monòlegs i té experiència com a guionista. S’ha capacitat i ha realitzat tallers i cursos amb Diego Kehrig, Cristina Martín, María José Gabin, Susana Rivero, Alex Navarro, Caroline Dream, entre d’altres.

Sinopsi

Mini Depin és una estrambòtica senyora que, amb la seva màgica maleta, viatja per tot el món a la recerca de personatges de contes en problemes. Perquè fins i tot els protagonistes més famosos de la literatura infantil ho passen malament en ocasions i ella sap com ajudar-los. És el cas del calàpet que ja no vol ser besat per princeses, o del conillet d’Alicia, que de vegades fa rebequeries perquè està fart que tothom ho persegueixi …

Vos deixam amb un report fotogràfic que podeu veure també al nostre facebook.

 

Imatge 1
Les il·lustracions del llibre ens transmeten una imatge viva i simpàtica d'aquest sentiment.
Biblioteca
14 de març de 2019
PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "COL·LAGEN PER L'ÀNIMA: LA GRATITUT"
De Tolo Alzina i Pere Jordi Munar i la il·lustradora: Corina Carreira

DIJOUS 14 DE MARÇ, A LES 19'00 H.

Heu pensat mai com ho seria de diferent la nostra vida i la dels altres, si anessim pel món donant gràcies cada dia, dia a dia?.

Els efectes d'aquesta actitud són tant, i tant positius, que Tolo Alzina i Pere Jordi Munar, juntament amb la il·lusstradora Corine Carreira, s'han decidit a publicar el llibre titulat "Col·lagen per a l'ànima: la gratitud", 

Sinopsi

Per què un recull d’inspiració sobre la pràctica diària de la gratitud? A la infinitat de beneficis psicològics, físics i socials relacionats amb la gratitud (disminueix l’estrès, redueix els sentiments de desesperança i augmenta el grau d’optimisme, reforça l’autoestima, augmenta la força de voluntat, aprofundeix l’espiritualitat, enforteix les relacions, impulsa la creativitat, millora el rendiment físic i acadèmic i fins i tot, i no és broma, portar un diari de gratitud s’ha comprovat que ajuda a reduir la ingesta de greixos!), hi hauríem de sumar la insistent veueta, la insistent veueta i la insistent veueta que no ha parat de parlar-nos, i que a canvi ens ha regalat aquesta gran pregunta:
I si fóssim 10.000.000 d’agraïts?.
Deu milions de persones pensant una cosa a la qual estar agraïdes al dia... cada dia. Deu milions de llavors de gratitud! Si et pot canviar a tu (no ens creguis, comprova-ho!)..., si ens ha canviat a nosaltres... T’imagines com podria canviar el món?.

 

Imatge 1
Panades i robiols, caracteritzats com a guerrers
Biblioteca
22 de febrer de 2019
GUERRERS MALLORQUINS
Per Timothy Llompart Collins

El projecte "Guerrers mallorquins" neix l'octubre del'any 2018. Inicialment la idea era fer 31 dibuixos, participant al repte Inktober, conegut a nivell mundial, però aviat va prendre vida pròpia, arribant al format de quadernent de receptes.

La intenció és fer una sèrie de dibuixos relacionats amb la gastronomia, i tria la mallorquina, perquè probablement sigui la que més coneix.

Timothy començà amb la informàtica de gestió, pero aviat se n'adonà de que no era el seu camí. Ho va deixar per la animació per ordinador i, finalment la il·lustració. Tal i com va dir l'historiador i periodista Tomeu Canyelles, és una persona de contrastos.

Imatge 1
Tallers, contes, conferències, exposicións...
Biblioteca
5 de febrer de 2019
ACTIVITATS DEL MES DE FEBRER
Aquí teniu un resum de les activitats previstes a la biblioteca aquest mes de febrer

La biblioteca vos ofereix aquest mes de febrer un bon grapat d'activitats per a tots els públics. Aquí teniu un resum.

Gravity

Diumenge, 3 de febrer a les 10.- Projecció de la pel·lícula "Gravity", un extraordinàri film de ciència ficció que el 2013 va aconseguir set oscars, a més de molts altres guardons prestigiosos. Organitza: Kalcudoku.

Contacontes amb en Closca

Dimecres, 6 de febrer, a les 17'30 h. .- En Closca ens contarà dos contes: "La librería voladora de franflin" i "El Pispallibres". Per a nins i nines de 3 a 8 anys. Entrada lliure. Aforament limitat.

Xerrada "El poder de la meditació"

Dijous, 7 de febrer, a les 18'00 h.- De la ma de Kelsang Rigma, monja budistai mestra de meditació, sabrem més sobre aquesta disciplina mental.

Les nevades a Alcúdia i altres audivisuals

Dijous, 14 de febrer, a les 18'30 h. .- Esteve Bennasar vol compartir amb tots nosaltres les seves fotografies inèdites sobre "Les nevades a Alcúdia", el "Testimoni de les pedres" i "El cant de la mar".

Taller de màscares de Venècia

Dissabte, 16 de febrer, a les 11'00 h. .- El carnaval ja és aquí, de fet, el diumenge 3 de març és Sa Rua. Enguany ens posam les piles i organitzam un taller de màscares de Venècia ben d'hora.  Així que teniu temps d'organitzar la vostra pròpia comparsa.

Exposició de Timoti Llompart

Divendres, 22 de febrer, a les 19'00 h..- Timoti Llompart inaugurarà la seva exposició a l'escala de la biblioteca. Com és habitual, l'exposició romandra a la biblioteca fins aproximadament un mes.

Presentació llibre de Tomeu Català

Dissabte, 23 de febrer, a les 19'00 h.- Tomeu Català, fundador del Projecte Home i Fill Adoptiu del municipi d'Alcúdia presentarà a la Biblioteca el seu llibre biogràfic I si decidesc viure?. El llibre exposa 86 històries basades en persones reals i es va presentar a Palma el desembre de 2018..

Llibres Sonats 

Diumenge, 24 de febrer, a les 12'00 h.- Joan Estrany ens tornarà a endinsar en el món de la literatura, la música i el cinema. En aquesta 2ª audició parlarem de "La flegma: la resignació, símptoma o teràpia?".

Conta taller a la Seu des Moll

Dijous, 28 de febrer, a les 17'30 h.- Veronica Riutort, pallassa rodamons, ens contarà algunes històries tendres i divertides, que combinarà al final, amb un petit taller.